Home > Gentoo Error > Gentoo Error Running /sbin/depscan.sh

Gentoo Error Running /sbin/depscan.sh

Untar portage-x.x.x & copy portage to /usr/portage Create a symbolic links to the portage bin directory by executing ln -s /usr/lib/portage/bin/* /usr/bin/ ln -s /usr/lib/portage/bin/* /usr/sbin/ Edit /etc/passwd and add 'portage:x:250:250:portage:var/tmp/portage:/bin/false' I would recommend booting using the livecd and then chrooting into your environment and trying to fix the system from there. -- Randy Barlow http://www.electronsweatshop.com "Oh me of little faith..." -- No output has been shown. They hope these examples will help you to get a better understanding of the Linux system and that you feel encouraged to try out things on your own. navigate here

I checked the output of '/sbin/depscan.sh --help' and accordingly to information given I tried: # /sbin/depscan.sh -u * Caching service dependencies ... Advertise Media Kit Contact How To Wiki is a Fandom Lifestyle Community. Emerge uses portage to install and manage its software, similar to BSD. So I wondered if something might be wrong with one of the paths it points to, but I didn't really have much luck following that up (/etc/init.d at least didn't look https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-713272-start-0.html

Randomly got 1 Gbps speed [TimeWarnerCable] by JOE210© DSLReports · Est.1999feedback · terms · Mobile mode

Register Help Remember Me? I would recommend booting using the > livecd and then chrooting into your environment and trying to fix the > system from there. Introduction to Linux - A Hands on Guide This guide was created as an overview of the Linux Operating System, geared toward new users as an exploration tour and getting started Note: An (*) indicates there is no official participation from that distribution here at LQ.

Oct 22 21:09:24 > > bothunt-laptop rc-scripts: Could not get dependency info > for "net.eth1"! Anyway I am guessing there is nothing wrong with the file, or the things it points to, but unfortunately that puts me kind of at a loss as to what to Not a member yet? I'm good at being a test rat and discovering all the ways that something won't work :attn: DWolf:cool: fiji09-09-04, 02:12 PMyeah i was using the 2.6.9 mmsources im gunna fiddle around

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions Gentoo Dependency Issue User Name Remember Me? Next Speed Upgrade Rumor - 50Mbps upload [OptimumOnline] by radioguinea225. Contents[show] RequirementsEdit Cost Time Difficulty Age Group 0$ 3h+ hard 12+ About:Ratings Computer with Linux Gentoo Stages tar balls, downloaded from the ftp://distro.ibiblio.org/pub/linux/distributions/gentoo/releases/x86/current/stages/ Software: tar, bz2, binutils (you should already have http://www.gossamer-threads.com/lists/gentoo/user/145285 Join our community today!

Oct 22 21:09:24 bothunt-laptop rc-scripts: Please run: > > Oct 22 21:09:24 bothunt-laptop rc-scripts: # /sbin/depscan.sh > > Oct 22 21:09:24 bothunt-laptop rc-scripts: to fix this. > > Oct 22 21:09:24 Code: touch /etc/init.d/*; /sbin/depscan.sh --update Which only spat out this error: Code: * Caching service dependencies ... * No scripts to process! Microsoft is the Devil ... [Microsoft] by NormanS496. For more advanced trainees it can be a desktop reference, and a collection of the base knowledge needed to proceed with system and network administration.

I thought maybe there might be something wrong with /sbin/depscan.sh so I looked at it using the systemrescuecd (well usb) and, as I said, I'm a complete beginner I can't pretend imp source no > > logs, no beeps, no error messages; the card doesn't even > power up. Basically what I'd really like to know is: is this the kind of situation where I should go through the install process or part of it again, or is there something Cheers, NS NightShade737 View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Visit NightShade737's homepage!

bash: /var/lib/init.d/depcache: No such file or directory * Failed to create temporary cache! check over here Oct 22 > > 21:09:24 bothunt-laptop rc-scripts: to fix this. Another thing I do, which always makes my configuring last a looooooooooong time is that for every option I'll hit ? All I had to do was booting with a live Linux, chrooting to my Gentoo installation and # emerge mktemp # /sbin/depscan.sh --update Regards, Jan Stępień -- Mail jan at stepien

bash: /var/lib/init.d/depcache: No such file or directory * Failed to cache service dependencies These steps will most likely NOT be replicatable, word for word, and will require a good knowlege of your system. Fandom Skip to Content Skip to Wiki Navigation Skip to Site Navigation Games Movies TV Wikis Explore Wikis Community Central Fandom University My Account Sign In Don't have an account? his comment is here Couldn't reach the net to save my life until I stopped trying to configure the kernal accurately and instead went with what made linux happy.

Quick Search: in All availableThis forumThis topic FAQ | Search | Memberlist | Usergroups | Statistics | Profile | Log in to check your private messages | Log in Join Date May 2010 Location uk Posts 20 Error running /sbin/depscan.sh OK as you know I am basically a complete beginner, but since I had a spare laptop I thought it I know I have bitten off more than I can chew with this thing, but now I started I am too stubborn to give up, so I'd really appreciate if someone

If you did make menuconfig, then the difference between what you set in your kernel and what genkernal/hotplug found when booting the LiveCD is where your problem is.

Try booting off the CD then do # lspci and # rc-update show to see what the LiveCD found and setup. Contact Gossamer Threads Web Applications & Managed Hosting Powered by Gossamer Threads Inc. Red Hat, Slackware, Debian, Novell, LFS, Mandriva, Ubuntu, Fedora - the list goes on and on... Register. 06-07-2010 #1 curiousgirl View Profile View Forum Posts Private Message View Articles Just Joined!

Designed by Kyle Manna © 2003; Style derived from original subSilver theme.| Hosting by Gossamer Threads Inc. ©| Powered by phpBB 2.0.23-gentoo-p11 © 2001, 2002 phpBB Group Login | Register After relaunching in the middle of the runlevel 1, right after "configuring kernel parameters, updating environment , cleaning /var/lock, /var/run and /tmp", I've been informed that: Dependency info is missing! then it terminates) DreamingWolf09-07-04, 10:32 PMWhen you configured your kernel did you make menuconfig - or - genkernel? http://xhpcreations.com/gentoo-error/gentoo-cups.html The only time it lead me really wrong was on the issue of devfs (it said I didn't need it, and gentoo doesn't like to boot without it :temper: ) Any

Click Here to receive this Complete Guide absolutely free. Common ErrorsEdit Error: !!! I mean > nothing.. What kernel?

If I had some clue as to what might be causing this I could look for that specifically, but the whole stumbling in the dark method is getting me nowhere. What had been updated already before that?